Na een weekje rust speelde Dames 1 deze week een thuiswedstrijd tegen ZVL. De vorige ontmoeting met dit team eindigde in een 4-5 overwinning na een spannende pot. De opdracht van coach Sander Boer was dus vrij duidelijk: opnieuw die drie punten pakken. Het team kon daarbij op versterking rekenen van Terri van den Brand, Luka Gilhuis, Mariëlle Wijgers en Rosalie Kappen.

In de eerste periode startte Wiekslag vrijwel direct met een voorsprong. Na het veroveren van de bal bij het opzwemmen, een uitsluiting door een goede inzwemactie, en het afronden van de man meer door Mariëlle, stond het al binnen enkele seconden 1-0. Chantal Hogenbirk verzorgde vervolgens de 2-0 met een mooie backhand. Het antwoord van de dames van ZVL op deze opening volgde in de laatste anderhalve minuut van deze periode. Met drie achtereenvolgende aanvallen zetten zij de stand op 2-3 en werd het duidelijk dat ze de punten niet zo gemakkelijk weg zouden geven.
Na deze wake-up call in, werd er in de tweede periode wat scherper gespeeld. Rosalie scoorde de gelijkmaker, waarna Shannon van Trigt en Chantal met beide een doelpunt opnieuw zorgde voor de voorsprong. In de derde periode werd het gat zelfs uitgebreid naar 7-3 door wederom Mariëlle en Chantal. Ondertussen werd er verdedigend sterk gespeeld. Bianca Persson hield belangrijke ballen uit het doel en ook in de man minder situatie werden veel ballen onderschept. Uit de acht man minder situaties in de vierde periode is bijvoorbeeld geen enkel doelpunt gevallen. Nadat de derde periode eindigde met 7-5, scoorde Rosalie in de vierde periode na een break de 8-5 en viel het laatste doelpunt na een strafworp voor ZVL. Na een spannende laatste periode eindigde de wedstrijd dus met 8-6. Een prima resultaat!

Periodestanden: 2-3, 5-3, 7-5, 8-6

Doelpunten:
Chantal Hogenbirk          3x
Mariëlle Wijgers              2x
Rosalie Kappen                2x
Shannon van Trigt           1x

Pin It on Pinterest