Zaterdag werd in zwembad Blokweer door Wiekslag de tweede van vier competitiewedstrijden gezwommen. Wiekslag zwemt op het derde landelijke niveau, de B klasse, en zwemt met 8 verenigingen in poule 4. Na vier wedstrijden promoveren de vier poulewinnaars en de twee tijd snelste.  Wiekslag staat na deze ronde op een tweede plaats en doet volop me voor promotie.

Ryan de Laat en Wesley Scheepbouwer zwommen op de 100 school een pr van respectievelijk 2 en 5 seconden.  Kees Wassenaar tikte op de 100 vrij 7 seconden sneller aan. Dide Provily was 5 seconden sneller op de 200 wissel en zij zag Evi Bol 10 seconden sneller zwemmen op deze afstand, maar Lieke vd Kuijl was liefst 14 seconden sneller. Owen Houdé was bijna 7 seconden sneller op de 100 rug. Op dezelfde afstand zwom Julian Kroon 6 seconden sneller en Ivo Bot 3 seconden. Daan Kouwenhoven tikte op de 100 vlinder 7 seconden eerder aan en Timo Huizer 3 seconden. Joyce Lodder was 3 seconden sneller op de 200 rug.  Tom Romeijn verbeterde zich met 7 seconden op de 100 vlinder en zijn broertje Pim zwom deze afstand 11 seconden sneller. Jasmijn Schoonen zwom 6 seconden sneller op de 100 rug. Raphaël Booiman zwom een nieuwe toptijd op de 200 rug.

Wiekslag doet dus goed mee en gaat nog twee spannende wedstrijden tegemoet. Zaterdag wordt in Gorinchem de derde wedstrijd van het junioren, jeugd en senioren circuit gezwommen.

Pin It on Pinterest