Na de goede start van vorige week in Haarlem stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen de dames van De Kempvis. Het team uit Spijkenisse, dat aan het einde van het vorige seizoen gepromoveerd is uit de eerste klasse district competitie, hoopte in Alblasserdam de eerste drie punten binnen te halen.

De (jarige) coach Karin Meijnders gaf de Wiekslag Dames vooraf de opdracht om de wedstrijd fel en scherp te beginnen. Deze opdracht werd na het startsignaal meteen uitgevoerd, waardoor er in de het begin van de wedstrijd veel doelkansen werden gecreëerd. Na anderhalve minuut spelen opende Simone Kors de score. Via een goede pass van Wieteke Kleinherenbrink kreeg ze voldoende ruimte om aan de zijkant na een dreigende beweging de bal binnen te schieten. De hierop volgende aanval van Kempvis kwam niet voorbij keepster Brenda van den Baard. Brenda kon de bal snel uitspelen via de zijkant, waardoor Mandy Erkelens – die intussen vrij wist te zwemmen van haar tegenstander – een 1-0 situatie af kon maken. De eerste periode werd vervolgens afgesloten met een succesvolle manmeer situatie. De verdediging werd naar de linkerkant getrokken, waardoor Mandy na een pass over het hele veld de stand op 3-0 kon zetten.

In de tweede periode werd het actieve aanvalsspel voortgezet, waardoor opnieuw een manmeer situatie voor Wiekslag ontstond. Loïs den Ouden hield goed overzicht en schoot de bal na een paar keer rondspelen vanaf de toppositie in het doel. Niet veel later kon Loïs de voorsprong verder uitbreiden naar 5-0 door van haar man weg te draaien en de 1-0 situatie die hierdoor ontstond af te maken. De dames van de Kempvis hadden moeite met de Alblasserdamse verdediging en ook de manmeer situaties die ze in deze periode een paar keer kregen, werden niet benut.

Wiekslag begon met deze comfortabele voorsprong aan de tweede helft van de wedstrijd. In de derde periode werden er weer regelmatig kansen gecreëerd, maar helaas ontbrak het aan de afronding van die kansen. Ook de vele zwemacties van Lina van Dongen werden helaas niet beloond door de scheidsrechter. Keepster Brenda wist – mede dankzij een paar goede onderscheppingen – haar doel deze periode opnieuw leeg te houden waardoor de tussenstand onveranderd bleef.

Met de overwinning binnen handbereik startte te vierde periode. Wiekslag kreeg aan het begin van de periode – na wederom een goede zwemactie – (eindelijk) een strafworp, maar deze werd helaas niet benut. In de hierop volgende tegenaanval van De Kempvis scoorden zij hun eerste doelpunt. Het antwoord hierop kwam direct van Lina, die vanaf de midvoorpositie om haar tegenstander wist te draaien en vervolgens de bal in het net kon schieten. Tegen het einde van de wedstrijd werd ook de laatste manmeer situatie van Wiekslag goed benut. Marcelle de Waal schoot de bal vanaf de linkerkant langs de keeper in de verre hoek, waardoor de wedstrijd niet veel later eindigde in een ruime 7-1 overwinning.

Wiekslag kan tevreden terugkijken op een goede wedstrijd, waarin de Dames vanaf het begin met zijn allen vastberadenheid hebben laten zien om de overwinning te pakken. Volgende week speelt Dames 1 om 19:15 uur in Waddinxveen tegen Z&PC De Gouwe. Voor de trouwe fans wil ik graag vermelden dat deze wedstrijd opnieuw een kans biedt om de felbegeerde ‘drie sterren status’ te behalen.

Doelpunten:

Loïs den Ouden 2x

Mandy Erkelens 2x

Lina van Dongen 1x

Simone Kors 1x

Marcelle de Waal 1x

Pin It on Pinterest