Zaterdag speelde Dames 1 een thuiswedstrijd tegen ZV Haarlem. Aan het begin van het seizoen werd er van deze ploeg met 1-5 gewonnen en ook dit weekend was Wiekslag van plan om aan deze wedstrijd drie punten over te houden. Het doel om de derde plek in de competitiestand terug te veroveren zorgde voor extra motivatie, maar de mogelijkheid om Terri van den Brand een mooie verjaardagoverwinning te bezorgen was natuurlijk veel belangrijker.

Coach Marco Ponse stond na een korte “pauze” weer aan de badrand en Loïs den Ouden was erbij om de damesploeg te versterken.

De eerste helft van de wedstrijd was er eentje zoals in de andere wedstrijden dit seizoen. Verdedigend werd er goed gespeeld en werden er weinig kansen geboden aan de tegenstander. Daar tegenover stond dat Wiekslag wat voorzichtig aan de wedstrijd begon en daardoor moeite had om haar aanvallende spel te spelen. Doordat de man-meer situaties niet werden benut, kwam Dames 1 na anderhalve periode op een achterstand van 0-2. Gelukkig wist Loïs het tij te keren met een belangrijk doelpunt aan het einde van de tweede periode. Loïs verraste de keepster waardoor de bal via haar handen in het doel belande.

In de derde periode kon Lina van Dongen de score gelijk trekken. Met een boogbal zoals alleen Lina die kan maken, passeerde zij de keepster van ZV Haarlem en zorgde ze ervoor dat het 2-2 stond. Wiekslag kwam niet veel later voor het eerst op voorsprong door een goed schot van Simone Kors. Een belangrijk moment in de wedstrijd was vervolgens de derde uitsluiting van één van de speelsters van ZV Haarlem. Omdat de tegenstander maar met 7 speelsters naar Alblasserdam was gekomen, betekende dit dat Wiekslag de laatste anderhalve periode in overtal mocht spelen.

Dames 1 zou dames 1 niet zijn als ze het niet wat spannender zouden maken dan nodig was. Om de spanning in de wedstrijd te houden werd er collectief besloten om de man meer situaties in de derde periode niet af te maken. ZV Haarlem maakte hier gebruik van door snelle counters te zwemmen. Ondanks hun ondertal-situatie creëerde ze op deze manier nog een paar knappe kansen. Gelukkig kan keepster Brenda van der Baard ontzettend snel uit haar doel zwemmen en waren de tegenstanders hier niet op berekend.

Later in de tweede helft heeft Dames 1 een paar goed uitgespeelde man-meer situaties laten zien en werd er beter afgesloten door het team. Marcelle de Waal (2x), Tess van Leeuwen (2x) en Luka Gilhuis konden de score met een paar mooie doelpunten uitbreiden en de wedstrijd eindigde uiteindelijk met een stand van 8-2.

De derde plek is weer voor Wiekslag en Terri’s verjaardag werd nog leuker dan deze al was met een gepersonaliseerde verjaardagscake. De kilo’s chocolade worden er maandagavond weer afgezwommen als Dames 1 zich voorbereid op de volgende competitiewedstrijd. Op 3 februari zal er in Berg-Ambacht namelijk niet alleen gespeeld worden voor drie nieuwe punten maar ook voor de felbegeerde “drie-sterren”.

Doelpunten:

  • Marcelle de Waal 2x
  • Tess van Leeuwen 2x
  • Luka Gilhuis 1x
  • Simone Kors 1x
  • Lina van Dongen 1x
  • Lois den Ouden 1x

Pin It on Pinterest