Heren 1 wint ruim van zwakke promovendus

 
Een zondagse wedstrijd voor Heren1 in Rijswijk tegen hekkensluiter de Vliet. De thuiswedstrijd tegen deze promovendus werd maar nipt gewonnen (7-6) en met het ontbreken van topschutter Leo Baan (wintersport) kon het nog wel eens een zware beproeving worden. De eerste wedstrijd mag echter geen graadmeter zijn omdat Wiekslag in die fase niet zijn beste spel speelde en het sindsdien alleen maar beter is gaan draaien. Andres van der Laan werd aan de selectie toegevoegd om voldoende wisselmogelijkheden te hebben. 
 
De opdrachten waren doorgenomen en het plan was bekend. Wiekslag startte voortvarend en zette de tegenstander onder druk. Al snel moest de thuisploeg aan de noodrem trekken wat Wiekslag een overtal situatie opleverde. Het was Joost Wijgers die de openingstreffer liet aantekenen vanuit deze man-meer. 
Vrijwel direct wist de Vliet de score weer gelijk te trekken door knullig verdedigen. Keeper Nejat Aksan werd van dichtbij verschalkt, maar keepte verder een puike partij en hield, zij het af en toe met geluk, zijn doel schoon. Na de 1-1 kon Wiekslag in deze periode nog tweemaal scoren door een overtal en een direct vrijebal te benutten via opnieuw Joost Wijgers die daarmee in de eerste periode een hatrick liet aantekenen. 
Ook in de tweede periode was Wiekslag de bovenliggende partij en wist het voldoende kansen te creƫren. Helaas lag de keeper of het aluminium een doelpunt regelmatig in de weg. Het was opnieuw Joost Wijgers die voor de doelpunten moest zorgen en de stand op 1-4 bracht. De Vliet stelde daar verder bar weinig tegenover en had moeite met de spel van de gasten.
In de derde periode stapelde de kansen zich op en kwam er keer op keer een Wiekslag speler in scoringspositie. Tot grote frustratie bij coach en ass. coach op de bank werden deze allemaal om zeep geholpen en wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. 
De doelpunten machine begon pas echt goed te lopen in de laatste periode. Ruben den Ouden had zijn vizier absoluut niet op scherp staan deze wedstrijd, maar een strafworp wist hij wel te benutten. Daarna wist Michiel Broekhuizen tweemaal te scoren, maar lukte het de thuisploeg verrassend genoeg ook om hun tweede doelpunten te maken. Met een stand van 2-7 was de wedstrijd zo goed als beslist, zeker gezien het machteloze spel van de thuisploeg. Wiekslag hield het tempo echter hoog en de druk op de aanval van de Vliet, dit resulteerde in de ene break na de andere. Gelukkig werd er nu wel goed gekeken, samen gespeeld en geschoten. Joost Wijgers was nog niet klaar en bracht met de 2-8 zijn totaal op 5. Mitchel den Breejen was al een paar keer lekker vrij gekomen maar wist daar niet van te profiteren. De 2-9 kwam echter wel van zijn hand. Hierna volgde voor Wiekslag nog twee strafworpen die door Marcel Groothuis en opnieuw Joost Wijgers werden benut. Daarmee kwam de eindstand van 2-11 op het formulier en waren de drie punten een feit. 
 
Wiekslag speelde over het algemeen een prima partij al had met meer scherpte een nog ruimere overwinning geboekt kunnen worden, maar gezien de omstandigheden was het resultaat prima en draait het team lekker mee in de tweede klasse. Komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden voor Heren 1. 
 
Periodestanden:  1-3 / 1-4 / 1-4 / 2-11
 
Joost Wijgers 6x
Michiel Broekhuizen 2x
Ruben den Ouden
Mitchel den Breejen
Marcel Groothuis

Pin It on Pinterest