Woensdag 14 februari werden de jaarlijkse Schoolzwemkampioenschappen gezwommen in zwembad Blokweer. Ook deze 4e editie werd weer georganiseerd door ZPC Wiekslag. Bijna 100 kinderen van de basisscholen in Alblasserdam hadden zich ingeschreven voor dit altijd gezellige sportevenement.

Er werd gestart met een gezamenlijke warming-up rondom het bad waarna alle kinderen klaar waren om 2 individuele afstanden te zwemmen, een estafette en een ludieke estafette.

Er werd hard gezwommen en de kinderen werden aangemoedigd door hun schoolgenoten en het publiek op de tribune. De sfeer zat er goed in. Omdat het Valentijnsdag was stonden de Schoolzwemkampioenschappen ook in het teken van dit thema. Tijdens de Valentijnsloterij waren dan ook veel liefdevolle prijzen te winnen door de kinderen.

Alle kinderen ontvingen na de prijsuitreiking een leuke herinnering en een goodybag.

Naast de vele individuele prijzen is de Twijn de winnaar geworden van het scholenklassement. Het Kompas werd tweede en het Nokkenwiel werd derde. Deze 3 scholen mogen met een schoolteam deelnemen aan de regionale Schoolzwemkampioenschappen.

Foto: Herbert Huizer

 

Pin It on Pinterest