Op zaterdag 16 november stond er een thuiswedstrijd voor de Wiekslagdames op het programma tegen de koploper ZVL 4.

De eerste periode liet Wiekslag zien dat zij een waardige tegenstander waren. Dankzij een blokje van Terri van den Brand en Tess van Leeuwen wist Terri vrij voor het doel te komen. De poging tot scoren werd echter door een speelster van ZVL belemmerd, maar de scheidsrechter zag terecht dat deze actie een 5 meterbal als gevolg had. Het was Loïs den Ouden die van deze kans gebruik maakte en de 1-0 op het scorebord zette. Het spel vervolgde zich met acties aan beide kanten. Niet veel later zag keepster Brenda van den Baard dat Lina van Dongen op de break door kwam zwemmen. De bal werd perfect aangeplaatst en Lina wist deze 1-0 actie af te maken met een boogbal over de keepster van ZVL heen. In de minuten die daarna volgende kwam ZVL terug door een man meer situatie te benutten en werd de gelijkmaker niet veel later daarop gescoord middels een scherp en snel geplaatst afstandschot, 2-2. Wiekslag liet zich door deze twee doelpunten niet intimideren en toen was het Marcelle de Waal die in de man meer situatie vanaf de top de bal gemikt in het doel plaatste. De periode bleef spannend tot de laatste seconden waarin ZVL in balbezit was tijdens een man meer. Dankzij de goede verdediging van Wiekslag is deze niet afgemaakt en toen de zoemer ging werd de eerste periode afgesloten met een stand van 3-2.

De tweede periode kwam ZVL al snel met de gelijkmaker vanaf een midvoor actie. 3-3. De rest van de periode waren er voor beide teams veel kansen en werd er hard gewerkt. Keepster Brenda heeft een aantal mooie reddingen weten te maken bij meerdere man minders en Marcelle de Waal liet zien dat zij als verdediger op de midachter positie een waardevolle toevoeging voor het team was. Aanvallend werden de acties helaas niet afgemaakt waardoor de tweede periode eindigde met de 3-3 op het scorebord.

In de rust sprak vervangend coach Britt van Leeuwen het team toe om vooral volgens de afgesproken regels te spelen en met nieuwe energie ging het team de wedstrijd vervolgen. Er werden blokjes gezet en veel ingezwommen. Het was Marcelle de Waal die zag dat Mandy Erkelens vrij doorkwam nadat zij aanvallend had ingezwommen. Via een hoog aangeplaatste bal kon Mandy deze precies in het doel tikken, 4-3. Niet veel later werd het voor Wiekslag weer even spannend toen er een 5 meter tegen was gegeven. Het was de keepster van ZVL die de moed had om deze 5 meter te nemen…. En miste! Zonder keepster op het doel probeerde Wiekslag de bal zo snel mogelijk aan de overkant te krijgen. Maar de chaos was geschept en de bal werd onderschept voordat er een serieuze doelpoging ondernomen kon worden. Na een man minder situatie tegen, die wederom goed door Wiekslag werd verdedigd en niet kon worden afgemaakt, was het Loïs die op de break door kwam. Dankzij een goed aangeplaatse bal van Brenda maakte Loïs de actie vastberaden af. 5-3. In de laatste minuten van de periode lukte het ZVL om via een inzwemmende actie te scoren waardoor de periode werd afgesloten met een 5-4.

De laatste periode was de periode van uitsluitingen aan de kant van Wiekslag. Maar ZVL kon het niet tot scoren brengen in de man meer situaties, en eenmalig in een situatie met 2 man meer. De frustratie aan de kant van ZVL was voelbaar wat het voor Wiekslag ook moeilijker maakte. Het was jonkie Lotte de Jong die zichzelf vrij wist te spelen en na een mooi aangeplaatste bal de 6-4 op het scorebord toverde. De rest van de wedstrijd wist Wiekslag de tijd goed uit te spelen en dankzij het sterk verdedigende spel zijn er geen tegendoelpunten gevallen.

Op het eindsignaal stond er een welverdiende 6-4 op het scorebord in het voordeel van Wiekslag.

Volgend weekend hebben de dames van Wiekslag een weekje rust om het de week daarna op te gaan nemen tegen ’t Y in Amsterdam.

Doelpunten:
Loïs den Ouden 2x
Lina van Dongen 1x
Lotte de Jong 1x
Marcelle de Waal 1x
Mandy Erkelens 1x

Pin It on Pinterest