Woensdag 24 juni vond in zwembad Blokweer de jaarlijkse uitreiking van de Deco Home vlaggetjesbokaal plaats. Zwemmers krijgen bij een persoonlijk record een vlaggetje. Het totaal wordt berekend met het aantal starts en degene met het hoogst percentage wint. Bij de zwemmers t/m 12 jaar was Suzanne Brunenberg de gelukkig voor Kristian Hammerstein en Isabel Scheepbouwer. In de categorie vanaf 13 jaar won Tom Romeijn voor Ryan de Laat en Jorrit de Vries. De winnaars kregen uit handen van Bas Romeijn van Deco Home Makado hun welverdiende beker.

De zwemselectie van Wiekslag kan terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. Het seizoen 2015-2016 gaat de boeken in als het meest succesvolle seizoen uit de clubgeschiedenis. De landelijke competitie beëindigde Wiekslag op een 6e plaats in de B competitie. In de Regio West Competitie eindigde Wiekslag als tweede. Bij het NJJK korte baan kwamen 9 zwemmers in actie en op het NJJK lange baan 10. Thomas Verhoeven en Rosey Metz werden zelfs Nederlands Kampioen. Bij de senioren zwommen 3 zwemmers mee. De minioren finales van Regio West kreeg maar liefst 19 zwemmers op de blokken waarvan er 7 voldeden aan de inschrijftijden van de jaargangfinale dat ook wel het officieuze NK voor minioren genoemd wordt. Van die 7 mochten er 3 zwemmen. Ook bij de diverse KNZB Regio West kampioenschappen stonden er zwemmers op het hoogste schavot en mogen zich kampioen van Zuid Holland noemen. Daarnaast werd er nog zilver en brons behaald.

Kortom een super seizoen wat hopelijk volgend jaar gevolgd gaat worden door promotie naar de A klasse van de KNZB competitie. Het huidige seizoen zal worden afgesloten met een heerlijke bbq.

 

3e Isabel Scheepbouwer 51 Pr,s 71 starts 71,80%
2e Kristian Hammerstein 24 Pr,s 33 starts 72,70%
1e Suzanne Brunenberg 35 pr,s 40 starts 87,50%
3e Jorrit de Vries 29 Pr,s 45 starts 64,40%
2e Ryan de Laat 46 Pr,s 70 starts 65,70%
1e Tom Romeijn 31 Pr,s 43 starts 72,10%

Pin It on Pinterest