Op 17 november speelde het Alblasserdamse damesteam van Wiekslag in Alblasserdam tegen de Leidse ploeg ZVL Leiden. ZVL staat in de competitie op de 2e plaats, het beloofde een spannende wedstrijd te worden met als doel natuurlijk die drie sterren.

De eerste periode verliep goed voor de dames van Wiekslag, na het opzwemmen had Wiekslag als eerst de bal en niet veel later kwam het 1e doelpunt al op het scorebord. Simone opende de wedstrijd met haar doelpunt in het voordeel van wiekslag. Het stond 1-0. Halverwege de periode kreeg Wiekslag een man-meer situatie, deze werd wederom netjes afgemaakt door Simone. Wiekslag stond 2-0 voor. In de laatste 4 seconde voor het einde van de 1e periode kreeg de Leidse ploeg een strafworp in hun voordeel. Deze werd goed benut en zette de stand op 2-1.

In het begin van de 2e periode kreeg ZVL een man-meer maar wist deze niet om te zetten in een doelpunt. Halverwege kreeg het team uit Leiden een strafworp mee en wist deze te scoren. De stand stond 2-2. Aan het einde van de periode kreeg ook Wiekslag een strafworp mee. Helaas kwam hier geen doelpunt uit voort. De 2e periode werd afgesloten met een 2-2 op het scorebord.

Het begin van de 3e periode was in het voordeel van Wiekslag, Wieteke wist de score weer in het voordeel van Wiekslag te brengen en scoorde het 3e doelpunt van de wedstrijd, het stond 3-2. Na 1,5 minuut kreeg Wiekslag een uitsluiting en ZVL een man-meer, deze wisten ze goed te benutten en brachten de stand terug naar 3-3. Gelukkig kreeg Wiekslag niet veel langer daarna ook een man-meer, deze werd netjes afgemaakt door Simone. De stand stond 4-3. In de laatste minuut van de 3e periode kreeg ZVL nog een kans om de scoren gelijk te maken en scoorde de 4-4.

Met 4-4 op het scorebord begonnen beide teams aan de 4e en laatste periode. Met een man-meer en time-out voor ZVL moesten de dames van Wiekslag alles op alles zetten om geen tegendoelpunt te krijgen. Gelukkig door het goede keep werk van Brenda wist ZVL niet de bal in het doel te krijgen. In de laatste 2 minuten kreeg Wiekslag een man-meer en nam een time-out. De strategie werd nog even snel door genomen. Het doelpunt wist Mandy te maken vanaf de rechterkant van het doel, en zetten Wiekslag weer in het voordeel. het stond 5-4. In de laatste 12 seconde nam ZVL een time-out. Hun aanval werd goed verdedigd en Brenda hield de bal uit het doel. Met een stand van 5-4 in het voordeel van Wiekslag werd de 4e periode afgesloten. De drie sterren waren binnen!!!

Doelpunten:

  • Simone: 3x
  • Mandy: 1x
  • Wieteke: 1x

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest