De dames van het eerste waren op zaterdag 21 januari aanwezig in Rotterdam om daar een wedstrijd te spelen tegen de dames van ZPC Rotterdam 1.

De eerste periode gingen de kansen gelijk op. Wiekslag kreeg de eerste kans op een doelpunt dankzij een strafworp. Helaas was deze tegen de onderkant van de lat waardoor de stand op 0-0 bleef. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd en uiteindelijk was het ZPC die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. De eerste periode werd afgesloten met een niks beslissende 1-0.

De tweede periode bleven er kansen komen en de uitsluitingen vlogen beide teams om de oren. Wiekslag benutte deze man-meer situaties onvoldoende en kwamen niet tot scoren. Keepster Brenda van den Baard was goed op dreef en wist door snel ingrijpen meerdere doelpunten te voorkomen. Op de midvoorpositie kon ZPC echter wel twee keer tot scoren komen. De Wiekslaggers bleven fanatiek inzetten maar de bal kon het net niet vinden. De tweede periode werd afgesloten met 3-0 achterstand.

De derde periode nam ZPC de leiding door twee keer op de break te scoren, wat de stand 5-0 maakte. Ook via de midvoorpositie werd er langs de Wiekslagdames heen gedraaid wat een 6-0 achterstand maakte. In de laatste 5 seconden kon Mariëlle Wijgers de bal strak in de bovenhoek schieten tijdens een manmeer situatie. Hierdoor kwam voor de Wiekslaggers de 0 van het scorebord en werd de periode afgesloten met 6-1.

De laatste periode bleef Wiekslag knokken voor doelpunten om ondanks de uitslag op het scorebord te laten zien dat ze zich niet makkelijk gewonnen zouden geven. Simone Kors wist met een strak schot in de lage hoek nog een keer te scoren. Er werden opnieuw kansen gecreëerd maar niet afgemaakt. ZPC maakte deze periode nog twee doelpunten, wat de einduitslag bracht naar 8-2.

Ondanks de grote inzet van de Wiekslagdames konden zij deze wedstrijd moeilijk tot scoren komen. Volgende week staat om 7 uur een thuiswedstrijd op het programma tegen koploper Katwijk.

Pin It on Pinterest