Op zaterdag 18 november vertrok Dames 1 naar Wormerveer om een wedstrijd te spelen tegen het tot nu toe ongeslagen dames 2 team van De Ham. De dames van Wiekslag, die momenteel de 3e plaats in de competentie hebben bemachtigd, hebben de uitdaging om de eerste punten van De Ham weg te pakken aangenomen.

Al snel werd duidelijk dat de scheidsrechters ook een belangrijke rol zouden spelen in deze wedstrijd. Met al 4 u20’s aan beide kanten in de eerste minuut was de toon gezet. De eerste twee doelpunten van De Ham waren dan ook gemaakt in een goed uitgespeelde manmeer situatie. Halverwege de eerste periode kwam Britt van Leeuwen het water in die van plan was de tegenstanders eens flink te overdonderen. Dit maakte zij tijdens haar eerste aanval waar door een vrije bal buiten de 5 meter te bemachtigen en deze in één snelle beweging (waarbij zij tot aan haar navel uit het water kwam) de keeper te passeren. Niet heel veel later wist Marcelle de Waal de manmeer situatie volgens het boekje uit te spelen en zo te scoren. De dames van De Ham kwamen hierna terug met een doelpunt vanuit de break en de eerste periode werd afgesloten met 3-2.

Vol goede moed maakte Tess van Leeuwen de comeback in een manmeer situatie door in één beweging de bal in de linker bovenhoek van het doel te plaatsen. Er werd tijdens deze periode door beide teams geknokt voor punten, waarbij De Ham met hun snelheid en behendigheid meerdere keren de speelsters van Wiekslag wist te passeren. Met een stand van 6-3 lukte het Mandy Erkelens om, opnieuw uit een goed uitgespeelde manmeer situatie, de periode af te sluiten met 6-4.

De derde periode nam De Ham het heft in handen door uit de manmeer de 7-4 te scoren. Wieteke Kleinherenbrink maakte in de daaropvolgende manmeer situatie, in het voordeel voor Wiekslag, een doelpunt door een mooi schot in de kruising. Ook De Ham weet deze periode nogmaals te scoren, opnieuw uit de manmeer, waardoor de periode met 8-5 wordt afgesloten.

De Wiekslag dames gaan de laatste periode in met 100% inzet, wetende dat de wedstrijd nog niet verloren is. De vermoeidheid is echter toegetreden en De Ham laat hier zien dat zij conditioneel een streepje voor hebben door nog twee keer te kunnen scoren uit de break en één keer uit de manmeer. Wieteke weet rond de laatste minuut van de wedstrijd met een taterbal vanaf de 7 meter de 11-8 op het scorebord te toveren. Helaas lukt het De Ham nog in de laatste 10 seconden om te scoren waardoor de wedstrijd wordt afgesloten met een eindstand van 12-8.

Deze wedstrijd laat zien dat al die keren dat we tot in den treuren de manmeer hebben geoefend op de training niet voor niks zijn geweest. We hebben mooie aanvallen opgesteld en de manmeer meerdere keren met positief gevolg afgerond. De dames van De Ham zijn echter nog steeds ongeslagen. Volgende week is er voor de Wiekslagdames 1 een vrij weekend. Op zaterdag 2 december spelen de dames in Alkmaar voor de revanche op DAW.

Doelpunten:

2x Wieteke Kleinherenbrink

1x Britt van Leeuwen

1x Marcelle de Waal

1x Tess van Leeuwen

1x Mandy Erkelens

 

Foto: Harry Ros

Pin It on Pinterest