In de vierde speelronde van het seizoen stond zaterdag een thuiswedstrijd op het programma tegen de tot dusver ongeslagen dames van WIDEX GZC DONK. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen twee relatief jonge ploegen.

In het begin van de wedstrijd werd de eerste kans meteen benut door Marcelle de Waal. Op een ruime afstand van het doel werd Marcelle redelijk vrij gelaten door de verdediging. Door middel van een afstandsschot kon zij zo het eerste doelpunt binnen schieten. Ondanks dit overtuigende begin, had Wiekslag deze periode wat moeite met het aanvallende spel. Daarnaast werd er een paar keer teveel ruimte gegund aan de tegenstanders in de verdediging. Dit resulteerde in twee vergelijkbare tegendoelpunten waardoor de eerste periode werd afgesloten met een 1-2 tussenstand.

De tweede periode van deze wedstrijd nam Dames 1 de voorsprong terug. Het harde werken op de midvoor werd beloond met een man meer situatie. Annika van der Pol twijfelde niet toen ze de bal goed aangespeeld kreeg en scoorde met een schot in de verre hoek vanaf de rechterzijde. Niet veel later bereikte de bal in de aanval Britt van Leeuwen op de midvoor. Britt hield de bal knap onder controle met twee verdedigsters in de buurt en maakte haar actie af op het doel. Vlak voor het einde van de eerste wedstrijdhelft, verraste Annika de keepster (en de rest van het bad) met een prachtig afstandsschot. Met slechts één doelpunt tegen in deze periode eindigde deze helft met een stand van 4-3 op het scorebord.

Ook in de derde periode ging het gelijk op tussen beide teams. Na de gelijkmaker door WIDEX GZC DONK, werd het volgende punt gescoord door Lina van Dongen. Lina kreeg een goede pass van Marcelle en kon daardoor haar actie na de break afronden. Een strafworp tegen resulteerde vervolgens opnieuw in een gelijkmaker, waarna niet veel later ook de 5-6 werd gescoord.

In de spannende laatste fase van de wedstrijd viel op dat Wiekslag vooral conditioneel sterker was dan de tegenstanders. Waar de dames van WIDEX GZC DONK hun vermoeidheid compenseerde met fysiek spel en geen antwoord meer hadden op de volledige pressing, ging Dames 1 er (mede dankzij de overtuigende peptalk van speelster Louisa Broens) in de laatste periode nog een paar minuten vol tegenaan. Mariëlle Wijgers had een belangrijk aandeel in de doelpunten die deze laatste periode werden gescoord. Nadat ze zelf twee maal scoorde met twee mooie, geplaatste afstandsschoten, zwom Marcelle in de daarop volgende aanval vrij voor het doel. Door een goede pass van Mariëlle kon Marcelle in een snelle actie de bal oppakken en in het doel schieten. Zo stond het met nog vier minuten op de klok 8-6. Ook in deze laatste minuten werden er nog een paar grote kansen gecreëerd doordat Dames 1 nog drie keer een man meer situatie mocht spelen. Deze kansen werden helaas niet afgemaakt, maar er werden ook geen foutjes meer gemaakt in de verdediging en zo kon de wedstrijd met twee punten voorsprong worden uitgespeeld.

Het team onder leiding van coach Marco Ponse heeft een goede wedstrijd laten zien met een mooi resultaat! Er werd door iedereen hard gewerkt ondanks de af en toe fysieke tegenstand. Door deze tweede zege in het thuiszwembad, bleven de punten opnieuw in Alblasserdam.

Dit weekend wordt er niet gespeeld door Dames 1 en het daaropvolgende weekend staat de bekerwedstrijd gepland. De reguliere competitie wordt vervolgd op 29 oktober in Waddinxveen.

 

Periodestanden: 1-2, 4-3, 5-6, 8-6

 

Doelpunten:

  • Mariëlle Wijgers 2x
  • Marcelle de Waal 2x
  • Annika van de Pol 2x
  • Britt van Leeuwen 1x
  • Lina van Dongen 1x

Pin It on Pinterest