We zijn alweer een maand op weg in de competitie en Dames 1 heeft een prima seizoenstart gemaakt. Na drie goede wedstrijden, waarvan er twee in winst resulteerden, mocht het team (met versterking van Mariëlle Wijgers) onder leiding van coach Karin Meinders deze zaterdag de krachten meten tegen Katwijk. De dames uit Katwijk speelden vorig jaar nog in de eerste klasse, dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden.

In de eerste periode werd meteen duidelijk dat Wiekslag een snelle ploeg tegenover zich had. De dames van Katwijk waren vanaf de eerste minuut scherp en wisten daardoor telkens een slag eerder weg te starten in de aanval. Dit resulteerde al vrij snel in de eerste noodgreep van Wiekslag, waardoor Katwijk de score kon openen met een strafworp. Nadat Katwijk ook het tweede doelpunt scoorde, volgde een uitsluiting voor een van de tegenstanders. Wiekslag speelde de man meer situatie goed uit: Tess van Leeuwen kreeg veel ruimte op de paal en na een pass vanaf de zijkant van Mandy Erkelens kon ze de bal eenvoudig binnen tikken. Katwijk bracht het verschil snel weer terug naar twee punten door de stand op 1-3 te zetten. Vervolgens was het (eindelijk!) de beurt aan Terri van den Brand die de keepster na een lange aanval verraste met een schot in de lange hoek. De eerste periode werd afgesloten met opnieuw een doelpunt voor Katwijk, waardoor de tussenstand 2-4 was.

De tweede periode had Wiekslag het erg moeilijk met het spel van Katwijk. De tegenstanders creëerden veel kansen door sneller counters. Wanneer deze tegenaanval niet in een doelpunt resulteerde, wist Katwijk ook regelmatig de verdediging te passeren via bijvoorbeeld een inzwemmende actie. Doordat Katwijk veel van deze kansen af kon maken, liep de score deze periode flink uit. Britt van Leeuwen scoorde voor Wiekslag nog een mooi doelpunt vanaf de midvoor positie, waardoor het aan het einde van de eerste helft 3-9 stond.

De tweede helft van de wedstrijd liet Wiekslag haar kracht zien. Ondanks de forse achterstand bleven de dames hard werken en dit werd beloond met een paar mooie doelpunten. Luka Gilhuis scoorde in het begin van de derde periode vanaf de toppositie in de man meer situatie. Daarna wist opnieuw Terri de keeper te passeren. Door haar verdediger af te snijden tijdens een inzwemactie richting het doel kreeg ze voldoende ruimte om de bal schitterend over de keepster heen te bogen. Niet veel later kon ook Marcelle de Waal vrij doorzwemmen in de aanval. Na een goede dreigbeweging was de keeper uitgeschakeld en lag de bal in het net. Mede dankzij goed keeperswerk van Brenda van den Baard had Wiekslag de stand terug gebracht naar 6-9. Het lukte helaas niet om deze inhaalspurt de hele periode vol te houden. Katwijk scoorde in de daarop volgende aanvallen nog twee doelpunten. Door een foutje van de keepster tijdens de man meer situatie van Wiekslag kon Britt nog een doelpunt op haar naam schrijven en eindige deze periode met een stand van 7-11.

In de vierde periode kreeg Wiekslag kansen genoeg om de stand gelijk te trekken. Met maar liefst vijf man meer situaties en een strafworp lukte het helaas niet om er nog een doelpuntje bij te scoren. Ondanks dat de afronding deze periode wat te wensen overliet, werden er in de verdediging weinig fouten gemaakt. De wedstrijd werd in de laatste periode nog erg fysiek, maar daar lieten de dames zich niet door uit het veld slaan. Ook Katwijk lukte het niet om nog een doelpunt te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde met 7-11.

Periode standen: 2-4, 3-9, 7-11, 7-11

Doelpunten:

  • Terri van den Brand 2x
  • Britt van Leeuwen 2x
  • Tess van Leeuwen 1x
  • Luka Gilhuis 1x
  • Marcelle de Waal 1x

Pin It on Pinterest