Het team werd vandaag versterkt door Wieteke uit dames 2, helaas moest Hanneke op het laatste moment afzien ivm een letsel aan haar oog. Het team werd vanaf de kant versterkt door Chantal, Britt (geblesseerd) en pupil van de week Dieudonnée.

In het begin van de eerste periode kwam Katwijk twee keer door, op het scorenboord stond Wiekslag al snel 0-2 achter. Maar het spel was nog lang niet gespeeld en door een mooie boogbal van marcelle kwam de 1-2 voor Wiekslag op het scorenboord. Katwijk begon al vanaf het begin met pressing hele veld en maakte het de dames van Wiekslag absoluut niet makkelijk. In een tegenaanval kreeg een tegenstander te veel ruimte, en schoot de 1-3 er meteen tater bal in. In de tegenaaval lukte het Tess om een goede bal naar midvoor Lina te plaatsen, Lina draait weg en scoort de 2-3. Later komt Katwijk met een doorkomende man vrij voor het doel, katwijk scoort de 2-4. Wiekslag krijgt een man meer die netjes word verdedigd door katwijk, de boogbal van marcelle kwam helaas op de lat.

Wiekslag krijgt een vrije bal net buiten de 5meter, helaas net naast gemist door Simone. Op de midvoor word een 5meter verdient door lina. Deze 5 meter was jammer genoeg voor keeper van katwijk. Katwijk was nogsteeds volop aan het pressen maar wiekslag probeerd goed tegenstand te geven. In de laatste minuut wist Katwijk nog twee puntjes te scoren. Met de score 2-6 gaan de teams de tweede periode in.

De tweede periode begint goed, door een goede boogbal van lina die op de midvoor lag werd de stand 3-6. Niet veel later krijgt wiekslag een man-meer die perfect word uitgespeelde en lina zet de stand op 4-6. Door twee snelle aanvallen van Katwijk word de stand op 4-8 gezet. Een man meer in het voordeel van Wiekslag slecht uitgespeeld, en heeft Brenda in de tegenaanval een 1 op 1 mer de tegenstander, Brenda wist de bal prima te onderscheppen wist zo een tegendoelpunt te voorkomen. Na een mooie pass van Lina scoorde Wieteke de 5-7. Na goede manmeer schoot Mandy helaas op de lat maar kon Luka de bal toch nog het doel in stoten. De stand staat aan het einde van de tweede periode 6-8.
De derde periode begon met een droog doelpunt, Katwijk zet de stand op 6-9.
In de aanval leverde de goede zwemactie van Marcelle geen punten op en de bal ging over. Nadat Brenda een p’tje krijgt scoort katwijk de 6-10. De dames lieten hun hoofden niet hangen en na een bal van Mandy naar de goed inzwemmende Tess word een 5 meter veroorzaakt. De 5 meter word alleen niet goed benut en Marcelle schiet op de lat. Na een uitsluiting bij Katwijk krijgt Wiekslag een man meer en vraagt direct time out aan.
Na de goede man meer scoort Tess de 7-10. Door een snelle tegenaanval scoort Katwijk de 7-11. Daarmee eindigt de derde periode.

Gelijk in de eerste minuut komt Katwijk met een tegenaanval en scoort, de stand komt op 7-12. In de aanval geeft Annika een mooie pass aan Lina, Lina maakt met een stootbal een mooi goal, de stand is nu 8-12. Nadat Wiekslag een man meer slecht uitgespeeld maakt Katwijk daar in de tegen aanval gebruik van, katwijk scoort de 8-13. Na een goede zwemactie kwam Lina 1 op 1 met de keeper en maakte de 9-13. Tijdens de tegenaanval komt er een schot van Katwijk, de bal word geblokt maar verandert daardoor van richting, komt in het doel terecht en de stand word 9-14. Aanvullend krijgt Wiekslag een man meer maar word niet uitgespeeld. Katwijk weet de bal te onderscheppen tijdens een de aanval van Wiekslag en scoort 9-15. In de laatste minuut weet Lina vanaf de 7 meter de bal in de kruising te gooien en zet de stand op 10-15.
Wiekslag heeft deze wedstrijd goed tegenstand gegeven, jammer genoeg was Katwijk ze net te slim af. Wiekslag heeft hard geknokt maar kwamen aant einde net iets te kort.

Doelpuntenmakers

Lina: 6x
Marcelle 1x
Luka 1x
Wieteke 1x
Tess 1x

Volgende week spelen de dames in Gouda om 19:30 tegen GZC Donk.

Pin It on Pinterest