Zaterdag 26 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma in Leiden tegen ZVL.

Marielle Wijgers, Simone Kors en Luka Geelhuis waren meegereisd en zorgde voor een goede versterking van het team. ZVL is een jong team dus we verwachte al dat het veel zwemmen zou worden. Onze opdracht om te proberen hier niet in mee te gaan, maar ons eigen spel neer te leggen.

De eerste periode legde we de aanval gelijk vast en hierdoor was het moeilijk voor ZVL om de aanval op te bouwen. Als snel wisten wij een aanval af te maken en kwam de score op 0-1 te staan door een afstandschot van Marielle Wijgers. Er werd zoals verwacht veel gezwommen. Ook ZVL wist het doel te bereiken en zorgde voor de 1-1. De eerste man minder wisten we goed uit te spelen en bij een nieuwe aanval schoot Chantal Hogenbirk de bal strak laag in de hoek. Door goed zwemwerk ontstonden ook man meer situaties aan onze kant, maar helaas konden we deze niet afmaken. De eerste periode eindigde hiermee op 1-2.

De tweede periode begon een manmeer situatie beter. Mandy Erkelens wist de bal goed in het doel te leggen vanuit de rechterhoek. 1-3. Vervolgens wist ZVL te scoren uit een manmeer situatie en kwam de stand op 2-3 te staan en dit was ook direct de eindstand van de 2e periode.

De derde periode was de boodschap wel om niet mee te gaan in het vele zwemmen van ZVL, maar slim polo te spelen. Als snel weet Lina van Dongen te scoren door haar fanatisme. Na een rebound weet Lina vanaf de 2 meter de bal alsnog in het doel te krijgen. De score komt dan op 2-4 te staan. Vervolgens weet Marielle Wijgers de 5 op het scorebord te zetten door een goede inzwemactie vanaf de 5 meter en een mooie pass van Manda Erkelens . Er worden meerdere uitsluitingen gegeven aan de kant van Wiekslag, maar zeker niet allemaal terecht. Door deze uitsluitingen weet ZVL wel de eindstand van de derde periode op 4-5 te zetten.

De vierde periode moeten we echt even laten zien wie de sterkste ploeg is. De aanval wordt goed verdedigd en hierdoor worden er geen doelpunten meer gescoord aan de kant van ZVL. Helaas weten wij ook het doel niet meer te vinden, maar spelen we de part netjes uit en gaan we met winst naar huis. Heerlijk gevoel om na de eerste wedstrijd gelijk met 3 punten op zak weer terug te rijden richting Alblasserdam. De eindstand is dus 4-5 geworden.

Doelpunten:

  • Marielle Wijgers 2x
  • Lina van Dongen 1x
  • Chantal Hogenbirk 1x
  • Mandy Erkelens 1x

Pin It on Pinterest