Deze zaterdag speelde Dames 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de dames van ZPC Rotterdam. Simone Kors en Luka Gilhuis waren erbij om het team de versterken.

De wedstrijd begon in het voordeel van Wiekslag. De eerste twee aanvallen werd er direct goed ingezwommen en dat werd twee keer beloond met een man meer. In de eerste aanval lukte het niet om de kans af te maken, maar bij de tweede poging schoot Marcelle de Waal de bal strak in het doel vanaf de top positie. ZPC Rotterdam zette voor het eind van deze periode de stand gelijk op 1-1.

In de tweede periode namen de dames uit Rotterdam de leiding. Na twee minuten heen en weer zwemmen maakten zij de 1-2. In het vervolg van deze periode breidden zij deze voorsprong uit met een strafworp naar 1-3. Wiekslag bleef aanvallend kansen creƫren. Luka Gilhuis, die een goede wedstrijd speelde, zwom van haar midachter weg en na een goede pass kon zij de zwemactie afmaken en de bal met een boogje over de keeper spelen. De periode eindigde met een man minder voor Wiekslag en deze resulteerde in de laatste seconde van de eerste helft nog in een stand van 2-4.

De derde periode werd opnieuw geopend door ZPC Rotterdam. Het gat werd vergroot naar 3 doelpunten en de stand was 2-5. Deze periode (en over het algemeen ook de wedstrijd) werden aan beide kanten regelmatig uitsluitingen uitgedeeld. Helaas heeft Wiekslag daar veel minder doelpunten uit kunnen halen dan de dames uit Rotterdam. Lina van Dongen zette de stand nog op 3-5 met een boogbal vanaf zes meter, maar de derde periode eindigde met een 3-6 tussenstand.

In de vierde periode werd er aan beide kanten duidelijk dat het een vermoeiende fysieke wedstrijd was. Beide ploegen maakten weinig aanvallen af. De dames uit Rotterdam scoorden halverwege deze periode de 3-7 en Lina sloot de wedstrijd af met een doelpunt uit een man meer situatie na een pass over het hele bad van Chantal Hogenbirk. Zo eindigde deze wedstrijd met 4-7.

Doelpunten:
Lina van Dongen 2x
Marcelle de Waal 1x
Luka Gilhuis 1x

Pin It on Pinterest