Op zaterdag 3 oktober reisde Wiekslag dames 1 af naar Oldenzaal. Nadat de dames vorig seizoen gepromoveerd zijn naar de 1e klas bond mochten zij hun debuut spelen tegen OZ&PC.
De doelstelling voor het komend seizoen was simpel: leer van elke wedstrijd en vergeet niet te genieten van de nieuwe ervaring in de 1e klas. Over winst werd niet gesproken, want dat zou de lat wel heel hoog leggen…

In de eerste periode begonnen de dames van Wiekslag scherp. Ze maakten gebruik van waar ze goed in zijn: snelheid en wendbaarheid. Al snel werden de dames beloond met een strafworp waarmee Marcelle de Waal de 0-1 op het scorebord toverde.
De dames van OZ&PC kwamen op hun beurt terug in de aanval en door een actie op de break en een man-meer wisten zij de periode af te sluiten met 2-1.

Niet geheel ontevreden keken de Wiekslag dames naar het scorebord. Met nog 3x 7 minuten te gaan kon er nog van alles gebeuren en de dames wisten maar al te goed dat het niet makkelijk zou gaan worden. Het was opnieuw OZ&PC die via een man-meer wist te scoren, wat de stand 3-1 maakte. Vaira ter Borg kwam daarna met een antwoord door te scoren met een scherp gemikt afstandsschot, 3-2. Op de midvoor positie wist OZ&PC het de Wiekslag dames steeds moeilijk te maken en lukte het hun de 4-2 te scoren. Wiekslag bleef echter vechten, inzwemmen en blokjes zetten. Uit een man-meer situatie maakte Marcelle de 4-3. Tegen het eind van de periode wist de tegenpartij de 5-3 op het scorebord te zetten.

“we kunnen nog winnen dames!!!” werd er geroepen tijdens de periodewissel. Waar Wiekslag de hele wedstrijd al kansen creëerde moesten er alleen nog meer worden afgemaakt om daadwerkelijk tot winst te kunnen komen. Keepster Indy Waltman, die ook haar debuut in Dames 1 maakte, lag de hele wedstrijd al goed te keepen maar wist in de derde periode zelfs scherp gemikte ballen uit het doel te houden. Tess van Leeuwen wist een mooie 1-0 situatie af te maken wat de stand naar 5-4 bracht. Niet lang daarna kwam Mandy Erkelens door met een tegenstander op haar hielen. Dankzij een goede paas van Terri van den Brand kon Mandy de bal perfect in het doel tikken. Ook de 5-6 werd door Mandy gemaakt na een inzwemmende actie. In de laatste minuut van de derde periode wist OZ&PC door een uitsluiting voor Wiekslag de 6-6 te scoren.

De vierde periode lieten de Wiekslag dames zien dat al het harde trainen de afgelopen maanden niet voor niks is geweest. Onder het strenge maar rechtvaardige regime van Karin Meijnders hebben zij een goede conditie opgedaan, wat hen door de vierde periode heen heeft geholpen. Waar de dames van OZ&PC frustratie lieten zien, gingen de Wiekslaggers onvermoeid door. Marcelle wist de 6-7 te maken dankzij een perfect geplaatste bal van Mandy, die Marcelle nog net het doel in kon laten drijven. Vervolgens maakte Mandy de 6-8. Met nog 2 minuten op de klok konden de Wiekslagdames de overwinning al ruiken. Maar in de 1e klas bond is het zo makkelijk nog niet om de stand vast te houden. Door een strafworp tegen wist OZ&PC de 7-8 te scoren. Met nog minder dan 1 minuut op de klok vroeg coach Karin een time-out aan om de dames wat rust te geven en zich klaar te maken voor de laatste aanval. De Wiekslaggers wisten aan de opdracht te voldoen en netjes werd de wedstrijd uitgespeeld. De eerste overwinning van het seizoen is een feit!

Na afloop begonnen de dames euforisch aan de terugreis. In de bus, gesponsord door de Opel Centrale, werd de wedstrijd nog eens nabesproken en werd er genoten van de welverdiende overwinning.

Volgende week zaterdag, 10 oktober, spelen de dames om 19.25 uur thuis tegen H.B.W. (SG) dames 1. Helaas zijn toeschouwers niet toegestaan maar we vragen iedereen om voor ons te duimen en adviseren jullie om de wedstrijd via sportlinked te volgen!

Pin It on Pinterest