In het weekend van 12-14 april deden 9 zwemmers van Wiekslag mee aan de Antwerp International Youth Swimming Cup 2024, onder begeleiding van coach Yolanda Nunes. Shahin, Lotte, David, Jordan, Ghalil, Jasmijn, Ivo, Floris en Kees zwommen limieten om hieraan mee te mogen doen.

Op vrijdagavond zwommen de broers Floris en David. Zij deden allebei mee met de 50 vlinder en  Floris zwom ook nog de 200 school. Hij zwom op beide onderdelen naar brons.

Alle 9 zwemmers kwamen op zaterdag in actie. Aangemoedigd door elkaar werd er goed gezwommen. In het bijzonder door Jasmijn: zij zwom op de 200 school bijna 9 seconden van haar oude tijd af. Met dit nieuwe PR heeft ze knap een NJK lange baan limiet gezwommen. Na een misverstand bij de voorstart van de 200 wissel mocht Shahin alsnog starten bij Ivo in een veel snellere serie. Floris zwom deze dag weer naar een medaille: zilver op de 50 school.

Zondagochtend zwom Jasmijn de 100 school en 100 rug. En zondagmiddag zwommen Shahin, Ghalil en Floris de 100 school en 50 vrij. Helaas moest David deze dag afgemeld worden omdat hij ziek was.

Van de 40 starts gedurende dit sportieve weekend werden er maar liefst 32 nieuwe persoonlijke records gezwommen door bijna alle zwemmers. Heel knap van Lotte en Jordan aangezien zij de voorgaande weken weinig getraind hebben door ziekte. Ghalil zwom het grootste PR: op de 50 vrij verbeterde hij zijn oude tijd met 116%.

De Wiekslaggers kijken terug op een superleuke wedstrijd met een mooie ervaring in het buitenland.

Pin It on Pinterest