Afgelopen zaterdag, 8 februari, vond het 2e deel van de Minioren Clubmeet plaats in Dordrecht. Hierbij kwamen de jongste zwemmers, de minioren van Wiekslag, uit tegen 13 andere zwemverenigingen uit deze regio. In deze spannende wedstrijd, begeleid door trainster Kirsten den Ouden, zijn alle slagen aan bod gekomen inclusief 4 estafettes. Wat heel bijzonder was, is dat niemand van onze minioren gediskwalificeerd is.
Medailles
Ivo Bot won zilver voor de 100m rugslag en brons voor de 50m vrije slag. Jasmijn Schoonen pakte 2x goud, voor de 100m vrije slag en de 50m vlinderslag, en nog een mooie zilveren plak voor de 100m wisselslag. Op de 50m rugslag wonnen Ghalil Lodder zilver en Jordan Neyhoft brons. Ook vielen er 2 estafette teams in prijzen: Het gemengde team zwom 4x 50 rug met Jordan Neyhoft, Julia Sterk, Ghalil Lodder en Jasmijn Schoonen naar een knappe 2e plek. En de 4 x 50 vrije slag estafette van de jongens was spannend tot op het laatst; Julian Kroon mocht als eerste te water en zwom meteen naar een 3e plek, waarna Thijmen Wesdorp volgde en deze plek mooi wist vol te houden, Floris van der Valk zwom knap naar de 2e plek en tikte samen met De Devel aan, waarop Ivo Bot vervolgens zijn turbo aan zette en op het laatst de eerste plek wist te veroveren en De Geul achter zich liet!
Persoonlijke records
Er zijn veel pr’s gezwommen. De volgende zwemmers hebben hun pr met minstens 115% verbeterd: Joost Boers heeft het pr van de dag gezwommen: bij de 100m vrij zwom hij ruim 15 secondes van zijn oude pr af. Floris van der Valk verbeterde zichzelf bij de 50m vrij met ruim 3 secondes. Ook Fabienne Pijper zwom een mooie nieuwe tijd bij de 50m schoolslag, ruim 4 secondes eraf. Ghalil Lodder zwom ruim 7 secondes sneller bij de 100m vrije slag. En ook Jayda Akpullukcu verbeterde haar tijd bij de 50m vrij met ruim 3 secondes.
Beker
Aan het einde volgde de uitslag van de eerste en tweede Clubmeet bij elkaar opgeteld. Dit werd van de laatste plaats naar de eerste bekend gemaakt. Op de 3e plaats is de Lansingh geëindigd, op de 2e plek was de vereniging SCOM en op de eerste plek eindigde Wiekslag. Het hele team, waarin ook Robine Kroon, Thijmen Lont, Isabel Rodriquez, Loïs Rozendaal, David van der Valk en Rosalie Zonneveld hebben gezwommen, heeft hiermee een mooie beker verdiend!

Pin It on Pinterest