Zaterdag 6 april deed Wiekslag mee aan het 4e en tevens laatste deel van de RWC competitie. Aangemoedigd door elkaar hebben alle zwemmers hun uiterste best gedaan gedurende deze spannende wedstrijd met een geweldig resultaat: de zwemclub eindigt hiermee op een knappe 3e plaats.

De wedstrijd begon wat stroef met een aantal diskwalificaties maar gelukkig ging het gedurende de wedstrijd steeds beter. Zelfs zo goed dat ze in de competitie van een 4e plaats naar een 3e zijn gegaan.

Medailles

Brons: Shahin, Jordan, Robin en Ghalil zwommen naar een 3e plek. De broers Shahin en Ghalil deden dit beiden op de 100 school, Jordan op de 100 vrij. En Robin zwom 2x naar brons: op de 50 vlinder en 200 vrij.

Zilver: Shahin zwom naar een knappe 2e plek op de 50 rug.

Goud: Jasmijn, Floris en Fien zwommen naar 1e plek. Jasmijn en Floris (beiden junior 4) deden dit bij de senioren op de 100 school. En Fien won goud op de 50 rug in haar eigen leeftijdscategorie.

Estafettes

In het senioren nummer 4x 50m wissel zwommen onze jeugd zwemmers Julia, Robin, Eva en Kees naar een knappe 5e plaats.

Als afsluiter won Wiekslag goud met de estafette 10x 50m vrij. Julie startte met een voorsprong van ruim 2 seconden op de rest van het veld waarna Shahin, Isabel en David deze 1e plek volhielden. Vervolgens zakten Lotte, Jordan en Rosalie naar een 2e plek, die Ivo, Jasmijn en Floris weer rechttrokken naar de 1e plek met uiteindelijk een voorsprong van maar liefst ruim 19 seconden op de rest.

Persoonlijke records

Gedurende deze wedstrijd zijn er 32 nieuwe PR’s gezwommen waarvan het grootste PR van David was. Op de 100 vlinder zwom hij bijna 9 seconden sneller dan zijn oude tijd. Ook Arjan, Ghalil, Jordan, Isabel en Rosalie zwommen grote PR’s, meer dan 110% verbetering.

Coach Yolanda Nunes is trots op de zwemmers. De ploeg is weer gewend aan het thuisbad en dat zien we in de resultaten.

Pin It on Pinterest