Afgelopen weekend was het eerste weekend van de regio kampioenschappen West in het Hofbad in Den Haag. De Regio West is 1 van de sterkste zwemregio’s van het land. Je plaatsen voor dit kampioenschap is al heel bijzonder. Dit was 15 Wiekslag zwemmers gelukt.
Bijna alle zwemmers wisten te pieken op dit kampioenschap en behaalden 1 of meerdere persoonlijke records.
Uitzonderlijk waren de prestaties van Dide Provily die twee medailles wist te behalen op dit eerste weekend van de regio kampioenschappen. Zij behaalde goud op de 200m vlinderslag in een tijd van 3.03.73 en zilver op de 800m vrije slag in een tijd van 10.50.65.
Een aantal andere zwemmers wisten zich heel knap in de top 10 te zwemmen. Isabel Scheepbouwer behaalde een vierde plek op zowel de 50m rugslag als de 100m rugslag en werd ook nog zevende op de 800m vrije slag. Wendy ten Wolde werd vierde op de 100m wisselslag, vijfde op de 200m vlinderslag en zevende op de 200 vrije slag. Sophie Buurman behaalde op de 50m rugslag en de 100m rugslag respectievelijk een zesde en achtste plek. Timo Huizer werd tiende op de 100m vlinderslag.
Verder werden er een aantal heel mooie persoonlijke records gezwommen. Tygo Zweep verbeterde op de 50m vrije slag zijn oude tijd met meer dan 2 seconden, wat heel knap is op zo’n korte afstand. Robin den Ouden, Aaike de Tender, Bart Tuinenburg en Tjomme de Tender verbeterden zich allen met zo’n 10 seconden op de 400m vrije slag. Evi Bol zwom bijna 4 seconden sneller op de 200m wisselslag. Raphaël Booiman en Pim Romeijn wisten zich met ongeveer een halve seconde te verbeteren op de 50m vrije slag.
Volgend weekend gaan de Wiekslag zwemmers naar de Sportboulevard te Dordrecht voor het tweede weekend van de regiokampioenschappen.

Pin It on Pinterest