Afgelopen weekend was het tweede weekend van de regio kampioenschappen West in de Sportboulevard te Dordrecht. Twaalf zwemmers van de Wiekslag hadden zich geplaatst voor dit tweede weekend.
Net als in het eerste weekend van de regiokampioenschappen wisten weer een groot aantal zwemmers zich juist nu te verbeteren. Op 52 persoonlijke afstanden werden 31 persoonlijke records gezwommen.
Evi Bol zwom een heel goede 400m wisselslag en wist zich maar liefst met 27 seconden te verbeteren op deze afstand. Ze haalde hiermee een knappe zesde plek. Wendy ten Wolde wist een goede prestatie neer te zetten door met een klein persoonlijk record de vijfde plek te behalen op de 50m vrije slag. Ook Isabel scheepbouwer wist zich in de top tien te zwemmen met een zesde plek op de 200m rugslag. Sophie Buurman zwom een persoonlijk record op de 200m rugslag en werd daarmee negende. Robin den Ouden laat al twee weekenden zien dat hij op de vrije slag verbeterd is. Dit keer wist hij zich op de 100m vrije slag te verbeteren en zwom naar een tijd van 1.06.86. Timo Huizer zwom ook naar een persoonlijk record op de 100m vrije slag in een tijd van 1.00.53. Dide Provily wist zich 5 seconden te verbeteren op de 400m vrije slag en behaalde daarmee de negende plek. Wesley Scheepbouwer behaalde bij de 50m rugslag een mooie zesde plek in een tijd van 0.28.90. Aaike en Tjomme de Tender zwommen beiden de 1500m vrije slag, de langste afstand van de regiokampioenschappen. Aaike behaalde op deze afstand de zesde plaats en Tjomme werd zevende.
Al met al waren het succesvolle regiokampioenschappen voor de Wiekslag zwemmers waar met trots op terug gekeken mag worden.

Pin It on Pinterest