Afgelopen zaterdag stond voor de Wiekslag het derde deel van de nationale zwemcompetitie op het programma. De Wiekslag moest het daarbij in het eigen zwembad opnemen tegen de zwemmers van de Schotejil uit Middelharnis en Poseidon’56 uit Ridderkerk.
De Wiekslag zwemmers wisten in deze wedstrijd 30 ereplaatsen te behalen. Hiervan hadden er 8 de gouden kleur.
Deze gouden medailles werden gehaald door Romy de Laat op de 100m vrije slag en 50m vlinderslag, Isabel Scheepbouwer op de 100m vlinderslag, Jasmijn Schoonen op de 50m rugslag en 100m schoolslag, Timo Huizer en Wendy ten Wolde op de 200m wisselslag en Ivo Bot op de 50m rugslag.
Verder werden er maar liefst 61 persoonlijke records gezwommen. Het grootste persoonlijke record werd gezwommen door Pim Romeijn die zijn persoonlijk record op de 200m wisselslag verbeterde met maar liefst 25 seconden. Andere opvallende persoonlijke records werden gezwommen door Kristian Hammerstein die zich met 16 seconden verbeterde op de 200m schoolslag, Amber Kroon die op de 100m schoolslag 9 seconden sneller was dan haar oude tijd en op de 200m schoolslag zelfs 16 seconden sneller, Julia Kruithof zwom 11 seconden van haar tijd af op de 200m schoolslag, Tygo Zweep zwom knap 10 seconden sneller op de 200m schoolslag en Isabel Rodriguez verbeterde zich met 5 seconden op de 50m rugslag.
De Wiekslag moet dit seizoen nog 1 keer zwemmen voor de nationale zwemcompetitie. Deze laatste ronde is op 14 maart in het eigen zwembad de Blokweer. Daarna is ook bekend of de Wiekslag zich weet de handhaven in de B-klasse van de nationale zwemcompetitie.

Pin It on Pinterest