Vandaag 11 april staat de wedstrijd op het programma met kansen tegen Aqua Novio. We zijn met 11 dames sterk, waarbij Terri en Marielle ons ondersteuning bieden.

Voor de wedstrijd worden we even op scherp gezet. Ons eigen spel gaan spelen en zorgen dat we gelijk in de eerste minuten duidelijk maken dat wij voor de 3 punten gaan. We zijn er klaar voor…

De opdracht is heel letterlijk genomen want bij onze eerste aanval is het Chantal die op aangeven van Rosalie de bal achterstevoren de bal zo het doel intikt. 30 seconden later is Rosalie die door een inzwemactie de stand op 2-0 zet. De opdracht is dan neergezet,na 45 seconde staan we met 2 doelpunten voor.  Wij gaan voor de winst! Rosalie heeft de smaak te pakken en wederom door een goed inzwemactie weet ze het doel te vinden en het af te maken met een mooi ingeschoten doelpunt. De 3-0 is een feit. Aqua Novio biedt weinig weerstand en er komt weinig dreiging voor het doel. Dan weet Tess een strafworp voor elkaar te krijgen en Chantal kan deze hard en goed in de rechter hoek inschieten. De 4-0 is een feit. Het spel voorin gaat snel. We sluiten snel aan met elkaar en hierdoor worden vaak kansen gecreëerd. Het vertrouwen groeit binnen het team en hierdoor durven we meer. Chantal schiet het 5e doelpunt raak door een mooi afstandsschot laag in de lange hoek. We sluiten dan het partje af in de laatste seconden met een goed uitgespeelde aanval en geeft Rosalie de mogelijkheid om te zorgen voor de 6-0 op het scorebord.

In de tweede periode volgt al snel weer een strafworp, dit keer verkregen door Lina. Rosalie neemt gecontroleerd de strafworp en schiet hem strak in. De stand dan 7-0. Er volgen bij beide teams man meers maar deze worden allen niet afgemaakt. We moeten het van onze zwemacties hebben. Terri heeft ook een paar goede inzwemacties, maar helaas kwam de bal niet goed of net niet op tijd. Het 8e doelpunt wordt wederom door Rosalie gescoord door goed werk op de midvoor positie. We sluiten het partje met nog 1 doelpunt voor Wiekslag. Nu is het Mariëlle die met een beheerst schot van afstand de bal mooi over de keeper in het doel weet te leggen. Eindstand 2e periode is dan 9-0.

Ondanks haar schouderblessure komt Britt in deze periode even het team versterken. Er gebeurd niet heel veel in deze periode. Toch kunnen we nog 2 doelpunten bijschrijven. Beide doelpunten worden gescoord door Shannon. De eerste is haar bekende harde afstandsschot welke de keeper verrast. Tussendoor volgt nog een man meer voor Aqua Novio waarbij eerst een time out wordt genomen. Wiekslag kan de verdediging goed neerleggen en ook dit keer wordt het doel niet gevonden. 1 keer komt een speelster van Aqua Novio door maar door een redding van Bianca kan het doel niet gevonden worden. Het 2e doelpunt van Shannon is een mooi ingeschoten doelpunt in de hoek.

Dan de laatste periode. Er kan niet veel meer verkeerd gaan, maar krijgen nog wel de opdracht mee om te proberen het doel schoon te houden. Waarom zou je niet eens iets proberen…? Dat deed Chantal op de midvoor positie. Via een mooie backhand komt de stand op 12-0. Ook weet Lina nog een mooi doelpunt te maken vanuit een manmeer situatie. Ze komt goed vrij op de paal een schiet de bal overtuigd het doel in. Helaas krijgen we nog een strafworp tegen welke de 0 van het scorebord afhaalt. De eindstand is dan ook 13-1.

We hebben duidelijk laten zien dat we het spel beheersen en met elkaar gezorgd hebben voor een goede pot met een mooie overwinning. Drie punten mogen we bijschrijven met nog 2 wedstrijden in het vooruitzicht. Volgende week spelen we tegen De Kempvis in Spijkenisse.
Doelpunten:

Rosalie 5x
Chantal 4x
Shannon 2x
Mariëlle 1x
Lina 1x

Pin It on Pinterest