Heren 1 boekt zwaar bevochten overwinning op LZ 1886

Voor heren 1 stond de lastige uitwedstrijd tegen het Leidse LZ 1886 op het programma. De huidige nummer 4 van de competitie speelde 2 seizoenen geleden nog in de eerste klasse en is een geduchte tegenstander. Wat het extra moeilijk maakt is het spelen in het smalle en aan één zijde ondiepe 5 mei bad. Vorig seizoen had Wiekslag hier totaal niets in te brengen en werd het met dubbele cijfers en de staart tussen de benen huiswaarts gestuurd. Na de oorwassing van vorige week waren de heren erop gebrand om iets recht te zetten.

Wiekslag opende deze wedstrijd dan ook sterk en geconcentreerd en legde de tegenstander direct zijn wil op. Het leek erop dat de gastheren enigszins verast waren door het spel en de tactiek aan Wiekslag zijde. Met name het gevaar van de schutters werd direct aan banden gelegd. Leo Baan opende namens Wiekslag de score door van de midvoor zichzelf vrij te draaien en hard binnen te schieten. De wedstrijd voltrok zich direct in een hoog tempo en koste derhalve veel energie.
Doordat Sjoerd van Dijk voor onbekende tijd is uitgeschakeld met een elleboog blessure, trad Wiekslag aan met één wissel minder op de bank. Over en weer waren er wat kleine kansen en opvallend was de improductiviteit van de overtal situatie aan de kant van LZ in de eerste periode. Marvin Ros benutte de enige ovetal voor Wiekslag en zette daarmee een 0-2 voorsprong op het scorebord.
In de tweede periode kon LZ vrij snel tegenscoren, maar hadden beide ploegen moeite het doel te vinden. Ruben den Ouden tekende voor de 1-3 wat tevens de tussenstand halverwege de wedstrijd was. In de derde periode trok Wiekslag het gas nog een keer helemaal open, wetende dat het verdedigend een stuk zwaarder zou worden. Op de ondiepe kant zijn de lange midvoors van de thuisploeg duidelijk in het voordeel. Een ongelukkige armzwaai van de midvoor raakte Mitchel Den Breejen op zijn gezicht wat door de scheidsrechter werd bestraf met een uitsluiting met vervanging. Het duurde tot halverwege de derde periode voor er echter weer gescoord werd. Leo Baan tekende voor de 1-4 waarna Wiekslag goed doordrukte en binnen 1 minuut uitliep naar een 2-7 voorsprong door doelpunten van Joost Wijgers, Marvin Ros en wederomm Ruben den Ouden. Ook LZ kwam nog één keer tot scoren waardoor de stand na de derde periode 3-7 was.
In de laatste periode gooide de thuisploeg het over een andere boeg en ging een soort alles of niets tactiek spelen. Jammer genoeg werd het aanvallende staan en afzetten van de bodem niet gezien en had Wiekslag moeite met het afstoppen van de midvoors. Op wonderbaarlijke wijze wist Arco Tempelaar de 3-8 op het scorebord te zetten waarna het vooral LZ was dat tot scoren wist te komen en zelf terug kwam tot 7-8. Ruben den Ouden benutte echter vlak voor tijd nog een overtal waarmee de marge van 2 doelpunten voldoende bleek voor een zwaar bevochten, maar terecht overwinning.

Periodestanden:               0-2 / 1-3 / 3-7 / 7-9

Doelpunten:                      Ruben den Ouden -3x
                                            Leo Baan en Marvin Ros -2x
                                            Joost Wijgers en Arco Tempelaar -1x

Pin It on Pinterest