Pieter van den Hoogenband heeft op zaterdag 11 oktober 2014 het allereerste 2521 zwembad geopend in Alblasserdam!

Met het startschot voor een zwemwedstrijd tussen de snelste 8 meisjes en de 8 snelste jongens van de basisscholen uit Alblasserdam, nam hij het nieuwe bad officieel in gebruik.

Van den Hoogenband: “Het ziet er uit als een fantastisch snel bad, ik kom heel graag terug om ook een paar baantjes te zwemmen. Het bad heeft alles in zich om een record bad te worden.”

Winnaars van de wedstrijd waren Daan Kouwenhoven en Wendy ten Wolden. De olympisch zwemkampioen hing hen de medailles om.

Johan Kenkhuis, winnaar van een zilveren en een bronzen Olympische medaille en samen met Van den Hoogenband in de Olympische estafetteploeg van 2004, presenteerde de feestelijkheden.

Zo introduceerde hij de trotse wethouder Arjan Kraijo, voorzitter van de KNZB Erik van Heijningen en voorzitter van de beheerstichting voor het zwembad Mart van der Burgh.

Ook de architect werd toegeklapt evenals degenen die zich jarenlang inspanden voor de komst van een nieuw zwembad zoals Danny van Leeuwen van zwemvereniging De Wiekslag, die ook de zwemwedstrijd georganiseerd had.

Onder toeziend oog van enkele honderden genodigden vond eerst tussen 12.00 en 15.00 het officiële gedeelte plaats, aansluitend waren er in het nieuwe zwembad rondleidingen en feest voor alle Alblasserdammers.

De opening stond ook in het teken van Spieren voor Spieren, waarvan Van den Hoogenband hoofdambassadeur is. Wethouder Arjan Kraijo overhandigde hem namens de gemeente Alblasserdam een cheque met het mooie én symbolische bedrag van 2521 euro.

Blokweer zwembad feestelijk geopend

Pin It on Pinterest