Op 18 mei 2016 zal voor de 2e keer de zwemkampioenschappen voor alle basisschoolleerlingen uit Alblasserdam worden georganiseerd. Het kampioenschap vindt plaats in zwembad Blokweer van 15:15 uur tot 18:00 uur. Doe mee of kom kijken naar deze sportieve prestatie en moedig je favoriet aan.

Zwemvereniging ZPC Wiekslag heeft alle leerlingen van de basisscholen uitgenodigd voor deelname. Woon je in Alblasserdam maar zit je op een school buiten Alblasserdam dan mag je natuurlijk ook meedoen. De zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen worden georganiseerd voor bassischoolleerlingen die minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A+B.

De leerlingen zwemmen individueel ieder twee afstanden, maar komen ook uit in teamestafettes. Deze teams bestaan uit leerlingen van verschillende scholen. Ze worden samengesteld door de zwemvereniging. Je kunt je aanmelden voor deze wedstrijd via het emailadres

Voorafgaand aan het zwemkampioenschap kan je deelnemen aan zwemclinics op zaterdag 7 mei en zaterdag 14 mei van 09:00 tot 10:00 uur. Deze zwemclinics worden gegeven in zwembad Blokweer. Alle kinderen die zijn ingeschreven voor het kampioenschap zijn van harte welkom bij deze clinics. Tijdens deze clinics wordt getraind op de start, wissel en zwemtechniek. De clinics staan onder leiding van een ervaren trainer van ZPC Wiekslag.

De organisatie van de zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen in Alblasserdam is in handen van de zwemvereniging ZPC Wiekslag.

Pin It on Pinterest